Scrisoarea Detinutului Dusan Ioan Penitenciarul Arad

Domnule parlamentar
NATI MEIR

Subsemnatul, Dusan Ioan detinut la Penitenciarul Arad, nascut la data de 12.04.1955 in com. Macea, jud. Arad, am fost condamnat la 3, 8 ani pentru furt plus 4 ani pentru inselaciune, iar in prezent incerc atacarea prin revizuirea cauzei in care ma aflu in monentul de fata. In aceeasi situatie se afla si alti detinuti cu condamnari mari pentru fapte mici.
Dar de exemplu, unul cu relatii in politica cum este Bivolaru care a prejudiciat si inselat statul Roman cu mii de miliarde si a primuit o pedeapsa de 5 ani inchisoare, iar un biet om care a furat 8 gaste a fost condamnat la 8 ani de detentie. Exista sute astfel de oameni in inchisori si care nu au practic nicio posibilitate de a se informa cu privire la caile de atac. 90% din cei care incearca o alta modalitate de atac sunt refuzati de catre instantele superioare de judecata sau pur si simplu suntem ignorati de aceste instante.
La nici un penitenciar la care am fost (atat la Arad cat si la Rahova) nu am avut posibilitatea de a lua legatura cu un avocat nici eu si nici familia mea din lipsa banilor.
In anul 2002 am fost condamnat de judecatoria Alba Iulia in lipsa, eu fiind arestat intr-un alt caz din data de 02.03.2002 – 02.10.2002 fiind condamnat la 6 luni. Pentru prima infatisare nu am primit nici o istintare pentru a ma prezenta la vreun termen si in data de 01.04.2002 am ramas condamnat definitiv prin neprezentare la 4 ani cu suspendare.
In anul 2004 am avut probleme cu un nepot caruia i-am vandut 2 ha de teren arabil in com. Macea, jud. Arad pentru suma de 6.000.000 lei. Dupa un timp, cand i-am cerut banii, mi-a spus ca nu are, dar ca imi da in schimb niste in valoarea acelor bani. Dupa un timp, am aflat ca am dosar penal pentru furt calificat.
As dori sa stiu ce pot sa fac avand in vedere ca sunt arestat de 4 luni, iar pe baza condamnarii din anul 2002 a jud. Alba Iulia am devenit recidivist.
Dupa ce veti studia caest caz, as dori sa aflu ce modalitati de atac am la dispozitie dupa noul cod penal sau dupa noul cod de Procedura Penala. De asemenea, doresc sa stiu care sunt conditiile actului juridic pentru eliberarea conditionata sau daca se va da vreo gratiere.
Va multumesc mult.

Dusan Ioan
Str. 6 Vanatori R104
Arad , jud. Arad

Semnatura

(Originalul se afla la Biroul Parlamentar NATI MEIR)

מודעות פרסומת

תגים: , ,

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: