Scrisoarea detinutului Stoianov Gabriel Mihai

"PARLAMENTUL ROMANIEI
CAMERA DEPUTATILOR
Biroul parlamentar NATI MEIR
Circumscriptia 38 – Tulcea

Domnule Deputat Nati Meir,

Subsemnatul Stoianov Gabriel Mihai, fiul lui Stefan si Minodora, nascut la data de 08.10.1967 in municipiul Braila cu domiciliul in Orasul Mioveni, …(adresa), judetul Arges, tatal unui copil minor, director general al S.C. Mugur Comimpex S.R.L., in prezent condamnat la 6,9 ani inchisoare pentru infractiunea de inselaciune si uzurpare de calitati oficiale, detinut in Penitenciarul Margineni, str. Moreni, nr. 1, loc. I.L. Caragiale, jud. Dambovita, prin prezenta petitie-memoriu, doresc sa va aduc la cunostinta urmatoarele:
La data de 22.06.2006 am fost inregistrat la a fost inregistrat la Biroul Parlamentar Nati Meir sub nr. 1042/22.06.2006 memoriu formulat de mine si in care va solicitam sa interveniti sau sa solutionati personal problemele la care faceam referire.
Am primit din partea Biroului Dumnavoastra confirmarea de primire a memoriului meu cu nr. 1068/03.07.2006. In acelasi plic in care am primit aceasta confirmare , am gasit si o copie a adresei pe care ati formulat-o si inaintat-o Domnului Procuror Alexandru Serban, Director General al Administratiei Nationale a Penitenciarelor(adresa cu nr. 1067/03.07.2006) si prin care solicitati sa vi se comunice punctual de vedere al Administratiei Nationale a Penitenciarelor vis a vis de memoriul formulat de mine si inaintat Dumneavoastra.
Domnule Deputat, am devenit nu o victima a sistemului penitenciar romanesc, ci un cetatean roman , privat de libertate pe o perioada stabilita de instant de judecata, dar care nu se mai poate gandi la libertate; felul in care s-a declansat un adevarat razboi psihologic impotriva mea, felul in care nu mi se asigura nici regimul alimentar pe care il primeam, felul in care sunt examinat medical superficial si ironizat medicii din Penitenciarul Margineni, cat si unele cadre care ma numesc “reclamagiul”, “revendicatorul” s.a.m.d., ma obliga sa va redactez acest nou memoriu si sa va prezint, punctual situatia ce s-a creeat, in mod artificial, dupa primirea raspunsului de la Dumneavoastra.
Penitenciarul Margineni functioneaza nu ca o institutie a statului, ci asemenea unei societati sau interprinderi luate in locatie. O afirmatie de acest gen trebuie probate si permiteti-mi sa va fac un mic istoric:
La data de 29.06.2006, in penitenciarul Margineni a facut o vizita si doamna ministru Monica Macovei, pe care personal am interpelat-o, prezentandu-i succinct o serie de disfunctionalitati existente in Penitenciarul Margineni. I-am comunicat printre altele ca in aceasta unitate penitenciara apa curenta nu functioneaza decat cateva ore(4-5 ore) din 24! Chiar in momentul in care discutam cu domnia sa, pe sectia de detinuti unde ne aflam, se distribuia hrana; in acel moment apa nu curgea in toata unitatea, deci detinutii nu pot respecta nici cele mai elementare norme de igiena individuala, neputand sa-si spele mainile inainte de servirea mesei. De asemenea, nici recipientele nu si le puteau spala dupa servirea primului fel de mancare, felul doi fiind pus de catre cei care distribuiau hrana in acelasi recipient cu resturi alimentare ramase de la felul intai. De asemenea i-am prezentat doamnei ministru marmidele de aluminiu in care este transportata hrana si din care se si distribuie , cat si faptul ca aluminiu din care sunt confectionate marmidele se erodeaza cu timpul din pricina mancarii calde(fierbinti) si provoaca boli specific sistemului penitenciar(gastrite, duodenite, ulcer, disfunctionalitati gastrointestinale). I-am prezentat doamnei ministru Monica Macovei si situatia mea medicala, neasigurarea regimului alimentar strict recomandat de medicii gastroenterologi si nutritionisti s.a.m.d.
Dupa plecarea doamnei ministru Monica Macovei au inceput sicaniile specifice: o serie de detinuti au fost manipulati sa se revolte impotriva mea, sa fiu catalogat informator si sa fiu tratat ca atare! Cadrele medicale , spre exemplu, ma scot periodic la cabinetul medical si procedeaza la cantarirea mea, masurarea inaltimii mele, mi se ia pulsul, tensiunea, sunt consultat cu stretoscopul la plamani, inima s.a.m.d.! O formalitate de altfel, ins ape ceilalti detinuti nu-I examineaza astfel, ci pentru mine, caci eu sunt cu regim specific.
Regimul alimentar strict ca in mod legal ar fi trebuit sa-mi fie asigurat, lipseste cu desavarsire. Si ca diversiunea sa prinda contur in randul detinutilor, pentru mine s-a facut un registru special, inregistrat si stampilat, fiind pus ori de cate ori mi se aduce masa, sa semnez in el; bineinteles ca le este atrasa atentia celorlalti detinuti ca eu sunt diferit de ceilalti si ca primesc hrana in baza semnaturii.
Domnule Deputat, in data de 25.07.2006 am fost transferat de la Penitenciarul Margineni la Penitenciarul Jilava, iar pe data de 31.07.2006 am fost retransferat de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Margineni.
Odata readus la Penitenciarul Margineni, mi s-a comunicat ca nu voi mai primii regimul alimentar strict pe care il primisem inainte de transfer, ca ca voi primii un regim alimentar asa cum a decis directorul cu logistica, un anume domn doctor Stefan!
Doresc sa va informez ca am suferit de un infarct entero-mezenteric si ca mi-a fost retezat 1,5 m de intestine subtire! Din acest motiv medicii specialisti mi-au recomandat un regim special alimentar, respectiv dieta de crutare digestiva. Imi sunt contraindicate o serie de produse alimentare(cartofi, fasole, varza, sosuri, rantasuri, grasimi, condiment, conservanti etc.)
La data de 01.08.2006 mi-a fost dat sa vad pana unde ajunge ura, rautatea, nesimtirea! Mi-a fost distribuit la masa cartofi fierti si decojiti; ca ciora mi s-a spus ca nu mi se mai face special, ci sa mananc ciorba de la diabet! De altfel asa sunt si alocat, la NORMA 18 D.Z., norma de hrana destinata diabeticilor, eu insa nesuferind de diabet! Am fost alocat la aceasta norma de hrana (Norma 18 DZ) pentru a mi se respecta periodicitatea meselor (5-6 mese/zi) dar din punct de vedere al meniului stabilit la aceasta norma, alimentele imi sunt contraindicate! Nimeni nu doreste sa recunoasca oficial ca pentru afectiunea de care sufar nu exista stipulata o norma de hrana prin Ordin al Ministrului Justitiei, neactualizat din 2001 !
Deci eu experimental sunt alimentat, la intamplare, starea mea de sanatate agravandu-se de la zi la zi!
Domnule Deputat, pana la data de 03.08.2006 nu am primit nici un raspuns oficial din partea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, la adresa pe care Dumneavoastra ati trimis-o.
Este umilitor si consider o grava incalcare a drepturilor omului situatia in care ma gasesc! Privarea de libertate pentru mine nu a insemnat si nu inseamna izolarea de societate si familie ci deteriorarea starii mele de sanatate, agravarea acesteia si probabilitatea de a nu mai ajunge in mijlocul familiei, in viata?
Recunoasterea unui adevar, sau asumarea responsabilitatii nu este o greseala, ci o situatie caracteristica unor functionary de inalta tinuta morala si profesionala! Faptul ca un director de penitenciar dar si subalternii acestuia, nu recunosc o situatie de fapt nelegala este un abuz, o incalcare flagranta a drepturilor omului.
Atitudinea dumneavoastra avuta in lupta cu sistemul penitenciar, cu abuzurile si lipsa de tact si profesionalism ar unor sefi sau “baroni” de penitenciare nu este numai laudabil ci este mai degraba o asumare de responsabilitate civica si umana.
Exista voci care considera actiunile dumneavoastra drept campanie elctorala, insa eu, consider mai degraba o actiune fireasca. Opinia publica nu imbratiseaza idea de-a fi alaturi de puscariasi, dar dumneavoastra si altii ati considerat pe buna dreptate ca si puscariasii sunt tot cetateni ai acestei tari si ca si acesti oameni au anumite drepturi reglementate prin constitutie!
Va rog domnule Deputat sa procedati la constituirea unei anchete la evaluarea reala a situatiei mele privind regimul alimentar strict, stabilirea cu exactitate a unui mediu adecvat si constant, cu respectarea stricta a periodicitatii asigurarii meselor si a produselor alimentare recomandate de medicii specialist.
Sunteti pentru mine si familia mea o speranta , nu incerc sa ma liberez pe caz de boala, din 6,9 ani de inchisoare am executat 3 ani si 4 luni! Ce a fost greu a trecut, insa vreau sa ajung acasa in viata!
Ultimul consult pe care l-am avut la un medic reumatolog mi-a confirmat faptul ca, datorita afectiunilor de care sufar , in orice moment pot face infarct miocardic.
In speranta ca mi-ati inteles doleantele va rog sa dispuneti solutionarea prezentei petitii!
Cu multumiri si consideratie,
Semnatura
( Originalul se afla la BIROUL PARLAMENTAR NATI MEIR)

מודעות פרסומת

תגים:

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: