Scrisoarea detinutului Constantin Marin

" CERERE

Catre,

Domnul Nati Meir

Subsemnatul Constantin F. Marin, nascut la data de 25.09.1960, in comuna Iancu Jianu judetul Olt, detinut in P.M.S. Tg. Jiu, condamnat la 11 ani, 3 luni si 23 zile pentru furt, rog a aproba memoriul pentru urmatoarele motive:
Revin cu un nou memoriu deoarece eu am tot facut aceste memorii catre Dumneavoastra si nu am primit nici un raspuns personal, dar in vara anului acesta 2006 cand ati fost la P.N.T. Jilava, ati vrut sa discutati cu mine si am fost scos, doar in fata, era sambata, am dat mana cu Dvs. si conducerea de acolo nu au mai vrut sa ma lase sa discut cu Dvs., eu tot v-am chemat prin penitenciare, dar nu am putut sa va spun problemele mele si a altor detinuti.
Eu la ora actuala execut un mandat de 11 ani 3 luni si 23 zile din anul 1991, am probe si dovezi cu acte ca trebuia sa fiu liber de 3 ani, pe 14.04.2007.
Execut mandatul in termen, eu nu dispun de bani pentru a-mi angaja un avocat la tribunalul Dolj, unde am pe rol un dosar de contestatie, la executare ce se va judeca probabil, in luna Ianuarie 2008.
Doresc din suflet sa analizati cu atentie aceste acte pe care vi le trimit si daca considerati ca am dreptate, va rog sa trimiteti un avocat al Dvs., care sa ma reprezinte la tribunalul Dolj.
Totodata, eu am la Strazbourg, pe rol, dosarul, si as dori sa fiu reprezentat de un avocat din parteaDvs. Si sunt de acord sa mi se ia un procent din banii pe care mi va da Strazbourg-ul.
Eu nu ma pot lupta cu acesti magistrati care au gresit, care au comis erori judiciare. Veti constata ca am doua mandate definitive, unul de 9 ani nr. 404/2004, care are o reducere de pedeapsa incepand din 08.11.1991, pana la 25.01.1995 si de la 28.04.1995 la 24.07.1996, acest mandat este cu aplicarea art. 36. alin. 3 C.P.si fiind autoritate de lucru judecat, nu se respecta tot odata acest mandat care are doua sentinte penale.
Toata problema este ca acest mandat este in favoarea mea si ca Dl. Judecator a gresit, colegii dansului au cautat pe orice cale sa anuleze aceasta deducere. Daca se verifica actele ce le trimit in legatura cu acest mandat, veti constata , ca doi magistrati au comis erori si putem sa mai facem la Strazbourg doua dosare, impotriva Statului Roman, dar credeti-ma ca lupt din anul 2001.
Eu am si alte probe care instanta de pe raza Craiovei, mi-au gresit multe hotarari. Am nevoie de un avocat din cadrul Dvs. de acolo sau sa achitati Dvs. unul bun, de la Craiova.
Trebuie analizate cu atentie, am observat ca pe toate caile se incearca motive pentru a nu mai ajuta detinutii. Este foarte greu sa ne luptam cu justitia de aici, eu unul am multe de povestit, chiar de o face, ramane, numai Dvs. ma puteti ajuta cu un avocat bun, nu pot rezolva nimic, iar sansa mea sunteti DVS.
Deci eu acum ma aflu la Penitenciarul Targu Jiu, unde mi s-a judecat o contestatie la executare in dosarul nr. 532/95/2006, de catre judecatorul Encescu Florin, care pentru a doua oara, imi declina competenta catre Tribunalul Dolj. Pronuntarea a fost pe 23.11.2006 si sper ca cel mult in ianuarie sa fiu pe P.M.S. Craiova, dar pana atunci sper sa-mi dati un raspuns, sa fiu sigur daca ati primit plicul meu cu aceste acte.
Analizati cu atentie mandatul de 9 ani “acolo este problema”.

Originalul se afla la Biroul Parlamentar NATI MEIR.

מודעות פרסומת

תגים:

4 תגובות to “Scrisoarea detinutului Constantin Marin”

 1. Anonymous Says:

  toate penitenciarele din rominia sint o mascarada si tot ce vedem la televizor si in presa sint minciuni am fost la pmt jilava si conditile care sint acolo sint dezastroase apa nepotabila supra aglomerare mizerie si politisti corupti asta e in multe penitenciare dar nimeni nu face nimic pentru noi e adevarat am gresit dar nimeni nu se intreaba daca sintem ajutati sa ne reabilitam

 2. Nati Meir Says:

  Stimate Domn,

  Acest blog a fost conceput pentru a reliefa situatia din penitenciarele romanesti sub toate aspectele ei si totodata pentru a veni in ajutorul celor care sunt nedreptatiti. Prin intermediul acestui blog, dumneavoastra puteti prezenta problemele cu care va confruntati zi de zi, cu garantia ca fiecare plangere este atent studiata si se incearca o cale de rezolvare. Deasemenea, cei care sunt intemnitati pot trimite scrisori pe adresa oficiala si dupa cum vedeti, aceste scrisori sunt citite si prezentate inclusiv pe blog. Numarul mare al cazurilor pe care am reusit sa le rezolvam dovedeste faptul ca fiecare solicitare este tratata cu maximum de seriozitate.

  Alexandru Florea – Consilier politic
  Telefon 0722 282 717

 3. polo Says:

  intradevar penitenciarele de la noi din tara au niste conditi f proaste ;iar justitia e la pamint chiar nu se poate face nimic pt oameni din penitenciare multi sunt nevinovati si fac puscarie pt cei ce au furat miliarde ar trebui sa se faca ceva

 4. Nati Meir Says:

  Stimate Domnule Polo,

  Intr-adevar, supraaglomeratia si conditiile uneori precare din penitenciarele romanesti sunt o problema ce se incearca de mult timp sa fie rezolvata. Incalcarea drepturilor in penitenciare, relele tratamente aplicate, erori judiciare, toate aceste aspecte le puteti reclama, atat in cadrul acestui blog cat si prin intermediul scrisorilor, cel al e-mail-ului sau telefonului. Simpla existenta a cazurilor rezolvate, sutele de scrisori primite si analizate ar trebui sa incurajeze opinia publica si sa dovedeasca faptul ca atunci cand toate aceste lucruri enumerate mai sus sunt insotite de dovezi ele isi gasesc rezolvarea in justitie.

  Alexandru Florea
  Consilier politic

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: