Proiectul privind legea gratierii a ajuns la Senat

Dragi vizitatori ai acestui blog,

Ne bucura faptul ca PROBLEMELE DETINUTILOR DIN ROMANIA nu va lasa indiferenti si ca va pasa de soarta celor care sufera din cauza sistemului inuman al penitenciarelor romanesti care se aseamana mai mult cu lagarele de concetrare naziste sau cu cele sovietice din Siberia.
Ne bucura sa aflam impresiile dumneavoasta si suntem incantati ca exista sugestii si opinii care vin sa completeze proiectul de lege initiat de dl. deputat Nati MEIR.
Putem sa va anuntam ca proiectul de lege a trecut de Biroul permanent al Camerei deputatilor si a fost trimis catre Senat.
Ne dam seama , tot mai multa ca legislatia romaneasca in domeniul penal nu tine cont de multe aspecte iar rolul pedepsei din codul penal are doar caracter punitiv si nu urmareste reeducare detinutilor.
Pentru ca suntem adeptii unei totalei transparente publicam in continuare mesaje primite pe email si fragmente din scrisori care releva opiniile oamenilor obisnuiti.
=====================
luminita to me
Stimate Dle Deputat,
In urma consultarii materialelor preluate de la dv. cu referire la modificarea prevederilor Legii nr.543/2002. luand in considerare dispozitiile art.3 cu referire la persoanele asupra carora nu-si produce efectele gratierea colectiva, sunt de parere, si va rog sa analizati acest aspect, ca ar trebui exceptati cei care aflandu-se in stare de recidiva au o condamnare prevazuta de o lege speciala, iar gravitatea faptei este scazuta. Am in vedere faptul ca exista situatii in care anumite persoane chiar condamnate anterior pentru fapte de natura penala cu aplicarea disp.codului penal au savarsit infractiuni prevazute in OG 195/2002, referitoare la regimul circulatiei. Totodata, sunt de parere ca astfel de fapte ar trebui sanctionate dar executarea pedepselor sa nu se faca in regim de detentie ci prin munca in folosul comunitatii care, sunt sigura ca ar fi o masura prin care s-ar realiza si obiectivul educational. Consider ca faptele de natura infractionala prevazute in OG 195/2002 ar trebui sanctionate astfel pentru ca un regim de detentie este nejustificat nu numai din punct de vedere educational dar si din punct de vedere economic. Oricum inchisoarea este locul unde din punct de vedere educational detinutii sunt departe de a se indrepta ci, cu siguranta, de a invata noi tehnici si noi metode de realizare a infractiunilor de natura grava, penala. Acelasi lucru ar trebui sa se aiba in vedere si cu faptele realizate in domeniul fiscalitatii. Dupa parerea mea, inchisoarea nu-si va atinge scopul educational in astfel de cauze. In acest context, ar trebui facute amendamente si la legile speciale
————
Alexandru Cotet,
Nu stiu cata greutate are o petitie online dar poate ajuta la ceva. Sunt multi oameni inchisi pentru fapte care nu isi justifica sentinta, mai ales cei incadrati la trafic de droguri din fel de fel de cazuri minore. Astfel de pedepse fac mai mult rau celor care le primesc si implicit societatii, pentru ca fiecare sentinta produce un infractor cu adevarat periculos.
Va Doresc Succes In Ceea Ce V-ati Propus si Sper Sa Se Faca Dreptate
==========
simone to Nati buna ziua! as dori sa va spun pe scurt, ca am o condamnare de 3 ani din anul 2002, eu am plecat din tara si nu am facut nici o zi de inchisoare, ar mai trebui sa treaca 2 ani pana la prescriptie. mentionez ca am fost condamnat pentru eliberare file de cec fara acoperire. ma rog asta este, INTREBAREA mea este daca pot beneficia si eu de aceasta gratiere, pentru ca articolul 5 al acsetui proiect spune ca : persoanele care s-au sustras executarii pedepsei nu pot fi gratiate, multumesc anticipat si sa dea Domnul sa se aprobe.
—————————————————–
Cu toate ca proiectul a fost depus la Camera Deputatilor, avem nevoie in continuare de cat mai multe semnaturi de sustinere pentru ca atunci cand va ajunge pentru dezbaterea plenului celor doua camere ale Parlamentului sa putem arata ca exista sustinere publica pentru acesta lege.
Echipa deputat Nati MEIR
מודעות פרסומת

תגים: , , ,

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: