Ieri Comisia Europeana a prezentat raportul privind justitia din Romania si Bulgaria.

"Situaţia din România ne oferă o imagine amestecată. Elementele fundamentale ale sistemului funcţionează, însă bazele sunt încă fragile şi deciziile privind corupţia la nivel înalt sunt încă prea politizate. Angajamentul faţă de reformă al instituţiilor şi organismelor esenţiale din România este inegal. Este nevoie să se arate că existe pedepse pentru corupţia la nivel înalt. Comisia încurajează România să-şi intensifice reformele" au specificat oficialii europeni.

In raportul Comisiei Europene privind justiţia se specifica faptul ca România trebuie să finalizeze noul Codul Penal, Codul de Procedură Penală şi Codul Civil, să rezolve probleme de personal din sistemul judiciar, să demonstreze eficacitatea ANI şi să finalizeze dosarele de corupţiela nivel înalt.

"Comisia a evaluat o serie de rapoarte. Bulgaria şi România au parcurs o cale lungă. Sarcina noastră este de consolida progresele. La aderarea în 2007, ambele s-au angajat să rezolve problemele care afectau sistemul judiciare şi să intensifice luptă împotriva corupţiei. Acum la 18 luni de la aderare, comisia a efectuat o evaluare mai detaliată a situaţiei din cele două ţări. Rapoartele sunt obiective, echilibrate şi se bazează pe o analiză cuprinzătoare a faptelor şi sunt sincere în prezentarea domeniilor unde mai sunt lucruri de făcut", a precizat Johannes Laitenberger.

Astazi presedintele Traian Basescu a participat la sedinta CSM. Blocand accesul presei a cerut membrilor sa nu divulge ce s-a discutat refuzand sa faca orice declaratie. Stim doar ca şeful statului a îndemnat CSM la mai mult dinamism, precizând, totodată, că trebuie rezolvate cât mai curând problemele din justiţie.

Surse: Realitatea TV; Antena 3.

Legaturi:
http://www.natimeir.ro

מודעות פרסומת

תגים: , ,

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: